Yang Terbaek!!!!

Nuffnang Ads...

Saturday, July 31, 2010

imam muda unggul

baru habis tgk kemuncak imam muda...
walaupun agk lmbt...tp xpe la...
aku follow imam muda since 1st episode...
rancangan yg mmg sgt unik ni dh tarik ramai org utk follow...
dri pandangan mata kasar aku, sejak episode 1 lagi...aku dh nmpk imam muda asyraf nie akn mng...sbbnye...die mmg seorng imam...n setiap hujahan die tu amat tepat n very da semasa...die pun nmpk cm cool je...muke die cm boleh masuk ngn semua lapisan masyarakat...
so, based on episod kemuncak tu, dari awal mmg dh agk dh die no 1...
lagipun, die prnah 4 kali berturut kedudukan no 1...unggul..
ape2pun...semua imam muda yang telah memecah tradisi ni mmg antara yang terbaek...
kdg2 ble tgk dorg berhujah..bace hadis...ayat al-quran...wat mcm2 praktikal...aku terase aku ni sgt laa jauh kekurangan nye...dorg mmg terbaek!!
ini lah..kesemua imam muda unggul yang berjaya memecah tradisi untuk pertama kalinya...
dan..inilah IMAM MUDA ASYRAF...imam muda unggul yng berjaya menjadi JUARA..utk musim pertama...

hadiah utk program ni sgt lumayan...

9 comments:

NORFA'EIZEN said...

memg sgt lumayan...
dahlah dpt duit...
dpt scholar dr arab saudi...
jd imam kt kl
dpt iphone...
dpt laptop...
perghhh....haha....ko ble plak aidil..=p

terbaek dari aku!!!!! said...

sgt byk nye kekurangan dlm diri ini..haha...serius dowh...dh a hebat2...mcm2 hadis kuar dari mulut dgn lancar je...adooiii...ble laa aku nk cni kn..hehe...
hadiah dorg mmg berbaloi la kn utk seorg imam...

isaaimanmohamadkasim said...

aku sokong IM Adib walaupun die dah tersingkir awal. asyraf suka main fuskal? wadefak.
hahah
weh aku dr sini pn layan imam muda. sanggup tido lammbat setiap jumaat nk tunggu orang upload kat youtube. suci kan aku.

MadToadDoughLogy said...

haha, aidil..jgn ah rasa down sgt..mmg ah ko rasa diri ko kurang...sbb ko compare diri ko ngn juara imam muda..hahaha, sama lah macam ko compare harta ko ngan harta anak raja.....cuba ko compare diri ko ngan kawan2 ko yg lain.....:)

p/s: isa aiman sgt menggedik!

isaaimanmohamadkasim said...

ewah aku ingat sape la putera katak ni.
apesal name vogue habis?
camni ke nak masuk imam muda season 2?
hahah

aidil said...

isa, ko mmg suci..terlebih suci..aku sarankn ko g audition IM2..tau3..haha...cnfrm ko berjimba dgn cara islamik nye la...
bobo, kalo aku nk cmpare aku n isa boleh x?? compare ngn hafiy ke, ko ke...izat ke..achai ke...haha...

MadToadDoughLogy said...

hahahaha...gud comparison aidil...btw isa aiman....aku rsa baik ko gi audition imam muda season 2 taun depan....bukan ke cita2 ko masa zaman sek menengah, ko nak jadi imam kat masjidil haram?? hehe~ aku ingat lagi~

p/s" vogue is my middle name!

aidil said...

haha..btol3...aku pun igt gk...berkobar2 btol smgt die...nk jd imam besar masjidil haram ye...pas ni ko kne tukar konsep blog ko laa ise...islamik...berkonsepkan imam2 nie...insyaAllah...impian termakbul...

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.