Yang Terbaek!!!!

Nuffnang Ads...

Tuesday, April 5, 2011

Kejuruteraan Kimia USM antara TERBAEK ASIA!!!

salam semua....

Aku Tersangat Bangga jadi one of the students of
Chemical Engineering USM



perghhhhh.....

sgt banggaaaa yaaaawwwwwwww!!!!!!

menurut akhbar KOSMO!

Kejuruteraan kimia USM antara terbaik

05/04/2011 1:00pm


KUALA LUMPUR – Universiti Sains Malaysia (USM) berjaya menempatkan diri di kalangan 20 universiti terbaik Asia bagi pengajian Kejuruteraan Kimia, menurut penarafan oleh Quacquarelli Symonds (QS) World University Ranking 2011 bagi subjek teknikal.
QS dalam kenyataan hari ini berkata Universiti Malaya (UM) dan Universiti Teknologi Malaysia (UTM) adalah antara 200 universiti terbaik dunia dalam subjek kejuruteraan dan sains komputer.
Penarafan pertama mengikut subjek oleh QS itu menunjukkan Institut Teknologi Massachusetts (MIT) di Amerika Syarikat merupakan unversiti utama dalam pengajian sains komputer dan empat bidang kejuruteraan.
Penarafan tersebut berdasarkan reputasi majikan, akademik dan kualiti penyelidikan.
OS berkata 30 lagi subjek akan diberi penarafan dalam beberapa minggu akan datang bagi membolehkan pelajar membuat pilihan bijak.
Penarafan tersebut boleh dilihat dengan melayari laman www.topuniversities.com.
QS World University Ranking merupakan penarafan tahunan paling tersohor bagi 600 universiti terbaik dunia. - Bernama


percaya x???

xpe la...kt atas aku dh bg link paper KOSMO!....
ni pulok dari BERNAMA..
la ni..aku bg link utk ke website school kimia lak

haa....so skg ni...
korg semua khalayak lepasan SPM, MATRIK/ASASI/STPM...
juga lepasan DEGREE...

korg dh tau kt mne korg nk smbg korg nye study kan...
especially budak yg memang minat nk wat Chemical Engineering laa kan..
kalo dulu mesti korg terpinga-pinga..wah...nk cari Universiti mne yg TERBAEK kan...
so...skg korg dh tau kan....
ngee...aku bangga...

mmg laaa bangga kan....
tp derita nye pon ade....
sah2 standard paper exam pon macam 'senang giller'...
tutup mate pon boleyh!...nyenyak lagi!!!

hehe....bukan senang amik course ni..
tp, byk sgt bnde korg belajar kt sini utk masa depan dalam industri!

as an APEX batch lagi laa bertmbh2 stress...
coz, expectation yg terlalu tinggi mmbuatkaan semua bnde nk kne rush!
tp itu tak pernah sekali pon menyebabkab putus asa...
wah...ayat!  bodek amik chem engine kt USM laa kan...
hehe.
oraite!!

tataa...nk study!!! haha...dan2 je kann....

p/s : school lain pon TERBAEK jugak...ngee...

4 comments:

iPai said...

memang terbaik !!!!

AKu tak pe nak habis .. hahaha .. siap r korang !!!

Aidil Salleh said...

HAHA...mmg2...sentiase bersiap sedie mental dan fizikal...smpai jam kepala otak ni...HAHA...

ipai ..hang dh melalui 4thn...derite ini...hehe...

Mushi Mushi said...

susah takk chem engin¿ saya dah mintak..tapi bile fikir balik..mcm takut tak boleh bawak >.<

Mohd Aidil Mohd Salleh said...

jangan takut tak boleh bawak! sudah terang lagi bersuluh diiktiraf terbaek di asia! hehe...inshaAllah boleh...Good Luck!!