Yang Terbaek!!!!

Nuffnang Ads...

Saturday, August 20, 2011

luahan rasa utk dirasa...

salam ramadhan..

alhamdulillah atas segala rezeki yg dikurniakan.

ok...
luahan rasa utk dirasa...which meant, utk korg rase ape yg aku rase laa kan...

igt x aku cerite pasal tragedi...
kalo x igt, g kt entry ni TRAGEDI...

nk di create a new post la kan...wahh...
kn after akunye ribbon hp tu dh ok, camera nye lak rosak..
padahal b4 aku hntr repair, camera aku mmg ok...seriusly!
then semalam, die gtau aku, die dh check kan..mmg camera tu rosak..
kalo nk betolkan seratus lebih...tp die bley bg aku RM65 je la...
*suppose to be free tau, sbb ko yg rosakkan akunye camera...erghhh..
then aku pon ckp la, xpe la xyah btolkan camera tu..biar je rosak cmtu...
*sebb ade hati nk tukar baru...cume xde bajet lagi...haha...tu yg hp tu majok..lantas merosakkan diri sendiri...sedih!
so td aku g laa amik hp tu..then die ckp die dh TERbtolkan camera tu jugak..
nk xnak aku kne bayar jugak laaa RM65...
aku ape lagi...marah habis laa...(marah nada rendah)...
aku ckp aku xde duit skg...cmne lak...
then die 'rampas' hp aku yg aku tgh belek2 nk check tu.siap tgkp gmbr aku..die ckp ok, RM60 byr minggu depan...
*kurang pahala puase aku td...sumpah seranah dalam hati aku! sabar je laa ramadhan ni kann..
last2, aku ckp...ok la..RM50 sye bayar esok...seb 'baek' die ckp ok...
kalo esok aku amik ttbe die x nk bg lagi...mmg kurang lagi laa pahala aku nnt...
isk2...aku akan kawal perasaan esok...kuatkan hati!
arghh...
w910i...kalo termasuk RM50 esok...jumlah aku repair hp aku tu je RM130...
giler hape...baju raye x beli lagi weyh...
alahaiiiii...

Td sje usha baju kt shah alam...area PKNS, SACC n PAS...hmm...harapan laa kan nk cari baju melayu yg biase2 dgn harge yg biase2...mmg tidak kutemu itu...seb baek tujuannye just nk survey...kt tmpt aku dh ade baju yg aku nk..mne tau ade yg lagi luar biase ke hargenye...kan2...hasilnye...kecewa!
kecewa ganda 2 hari ni...sabar je la..

karya larut malam...disebabkan gagal men'google' gmbr cmni...haha

p/s : apelah nasebku! sabor je la...inshaAllah dugaan di bulan2 ramadhan ni ade hikmahnye...ujianNya supaya kite lebih alert dgn amal ibadah kite..inshaAllah...

5 comments:

Anonymous said...

mmg ad certain kedai yg suke ambik kesempatan. huu. my fren pernah cerita lappy die lesap after 1 week pg repair. sabar eh. dugaan bulan ramadhan kot. ad rezeki lain lah tu bakal dtg. nway, lps ni kena jage jage sket kalo nk repair anythin. #remindertomyself :)

Aidil Salleh said...

uh...hilang lappy itu lagi menyakitkan...seb baek,skg dh settle...dh malas nk pk pasal hp ni...hanya mmpu bersabar...
thnx!..inshaAllah

faeizen said...

ko xsuruh die repair pun die repair ke? dasyat nye kedai tu.sabar ea. huh

weh.smlm aku ade event kt sacc blkg sacc mall. tgk kt pkns byk gile baju cntik2. huhu..

Aidil Salleh said...

ha a...mule2 aku hntr repai bnde laen, then bnde tu dh elok..bnde laen lak yg rosak padahal b4 aku hntr, bnde yg lagi satu tu elok...pastu aku suruh laa die check balik..mne tau ade yg die tersilap kan.sampai effect kt bnde lagi satu tu...pastu die ckp mmg prob...so suruh aku bayar..then x jadi laa aku nk buat..last2 die buat jugak..n aku kne bayar...fuhh...sabar je laa...

*pjgnye..hehe

mmg chantek2...harge die pon chantek banget! HAHA

NURI said...

ahaha...kuang asam sungguh itu makhluk saje je suruh org bayar. lain kali kene wat agreement mcmni.haha
sabar ye.xpsl2 kene melabur.

mmg harga die cantik banget! haha