Yang Terbaek!!!!

Nuffnang Ads...

Friday, September 9, 2011

tak stabil

salam lebaran.

hari yg sungguh amat penuh dgn kesabaran.
penat lelah aku dikhianati sebegitu rupa.
hancur lebur harapan dan impian.
tp terpaksa akur dan redha dgn ketentuan.
mungkin bukan rezeki aku kot.

td aku bru je g amik gaji bulan 8 aku...
sunggu amat duka cita.
dah la aku tunggu gaji tu sampai lepas raya, fine mmg gaji selalu kuar 8hb.
pastu gaji kne hold rm200 sbb nk bayar ganti rugi segala baju2 yg hilang, segala stock yg short.
pastu komisen aku bulan 7 hanya seciput sgt! jauh beza dgn komisen bulan 6..xtau gune sistem keparat ape..komisen mmg dibayar sebulan lewat...ini biase..
td aku baru dpt gaji utk basic n elaun shj..then 18hb baru die bg bhgn OT n komisen..ni mmg biase..
dah la tyme bulan pose mcm2 janji ko taburkan kt aku n staff2 laen..
dh capai semua, dh dapat semua, macam2 cerite laa ko reka..
tyme bulan pose ckp, kalo lepas target kedai ade bonus skit...
dan2 after raya, slepas kitorg bkerja keras mempromote kedai, sampai target tu terlebih2 lepas...sgt jauh dari target asal kitorg buat...spttnye berbangga...tp tidak.
segala bonus tu x di bagi kt kitorg, tp dicmpur sekali dgn rm200 yg die hold utk byr stock2 yg short tu!
Waddehek!
sungguh amat sgt mendukacitakan...
1st n 2nd month nye gaji..ok je, xde pn mcm2 hal cmni...
dan2 last month akunye gaji, die wat hal pulokk...erghh!!

mungkin bukan rezeki aku kan...

emosi tak stabil

p/s : bile JPA nk masuk ni...

4 comments:

Hashimah binti Ismail said...

same kes mcm kawan aku..dia keje kat hypershoe tesco same dgn ko....tp dia punya kena potong 300 sbb bos dia kata byk kasut hilang..last2 dia berenti keje

iPai said...

sabar bro .. kalau rezeki kau kat situ, mesti dapat punya .. jangan dikenangkan sangat .. rezeki tuh ada je di mana2

Aidil Salleh said...

shima : haishh...gaji last aku lak tu jadi cmni....xpe la kan. xde rezeki aku koot...

ipai : btol2, last gaji tu dh plan macam2, cmni lak jadi nye...inshaAllah kalo ade rezeki x kemana kan...

NURI said...

alahai..sian nye.kalau aku mmg dah kene tuntut habis2an n abg aku bawak senapang nnt jmp tuan kedai tu..hahaa..takpelah...bukan rezeki kau kan. mesti ada kat tempat yg lain tu..redha je lah :)