Yang Terbaek!!!!

Nuffnang Ads...

Friday, January 13, 2012

PENANG...

salam sejahtera!

haaa...ni bukan buletin utama atau pon berita tengahri ye...
ni kes benar2 yang mmg tak akan kuar kt mane2 media...
sbb kes ni adalah kes penculikan yang melibatkan penipuan dan ayat2 yang membuatkan si mangsa cair..

grr...

tyme exam koot...dan2 laa bnde ni terjadi kann..
actually tyme sabtu ade ler membr2 obersea yang balik msia bercuti laa kan...
nk dtambahkan motif utama kedatangan gara2 suprise bday party laa kunun2nye kan...
yang si budak tu pulok bday nk jugak tyme exam...kan dh kne suprise tyme exam jugak..
then apa kne mngena ngn aku kan...
dah namenya kawan kann....

sabtu sampai ahad...3.30pm until 6.30pm next day..(27hours)
bley lak aku berjimba ngn mmbr2 SMSS aku ni..haha...Isa, Adib,n Hannah plus da Budak2s..

mula2 hati meruntun jiwa...uh! tgh exam koot...nk study koot...subjek susah tu...
aku pn dicairkan dgn kata2 wadah dari isa kan....mmg sayu la kan...

....ok...malas nk story pjg lebar otw segala, nk skip trus kepada yg best2...

TERIMA KASIH!! korg...korg mmg TERBAEK!
sbb
korg laa yg suke bawak aku kt tmpt2 pelik yang aku tak pernah g ngn mmbr2 aku kt sini..
yihaa...best weyh explore penang ngn korg...
sgt terbaek!!!! mule2 mmg taknak...tyme second day tu..still taknak, tp taknak balik kampus aku! HAHA

dari sabtu...g BUKIT BENDERA...which is first tyme aku g, walaupon 3 tahun dah kt penang...
then g dinner kt MEDAN RENUNG kt area PADANG KOTA...waktu malam mmg meriah pulak kt situ...dulu pegi siang kosong n hambar je...malam mmg TERBAEK!!! makan2 die pn ok laa...tp MAHAL sgt!then g NIGHT MARKET...haritu tyme bercuti nk g tp lepas wat BBQ dah tutup, kali ni dapat laa lalu sat je...not bad...ok laa...dapat laa tgok apa aje laa yg ade kt NIGHT MARKET tu kan...then tidur kt TEKUN...pergh...bilik ber2 mcm bilik aku, tp kt TEKUN lagi best..x aci btol! tp mahal a...hehe...ok

ahad! pagi2 breakfast kt TAMAN SAADON nmenye....waaa...macam2 ade...mmg meriah giler...sedap pn sedap! area USM Induk je...then g PAK ALI JERUK MADU...beli jeruk laa kan...waa..serius, jeruk PAK ALI mmg sedap, ringan je rasa, sbb madu koot...tak macm jeruk2 lain...then g STRAITS QUAY (sebutan die key*baru tau) hmm...batak...haha..tgkp2 gmbr je...sbb de ala2 PAVILLION PENANG tp kt pendalaman....hmm...then g FERINGGHI minum ayaq kelapa...hmm...best3! tmpt yg x ramai org..nth ceruk mana nth..then g HARD ROCK PENANG...dulu g tyme malam, so dapat tgok laa show kt dalam tu...kali ni g siang, xde org buat show tp bley masuk kt open pool die!! waaahhh....obersea! haha...lunch harus NASI KANDAR LINE CLEAR...2nd tyme, n still ngn korg jugak!!! yeahh..thnx korg...

waahh...mula2 igt dorg akan hntr aku sabtu malam, tgok dorg penat, ok...hntr pagi laa xde laa nk jalan2 mane sbb aku xde laa bawak baju extra bagai...kne ayat2 skit, last2 aku ikut laa sampai ke petang....haha....27jam aku berjalan2 pakai baju yg sme...haha...xde pencemaran bau tau...huhu

TERIMA KASIH kt korg walaupon hati ini tak rela pada awalnya...kau bg isa ayat skit...cnfrm meleleh2 dengar...alahai...ISA kau mmg TERBAEK..

tp hannah dah final year, means adib dah tak dtg sini lagi dah lepas ni...means isa pn xde la ikut adib kan...means xde laa dorg akan datang amik aku n bawak jalan2 lagi kan...
TAKPE! sbb korg dan bawak aku explore PENANG n makan macam2....DAEBAK!!!!!

aku tak punya kenderaan nk bergerak nk explore bagai...kalo aku ade, jgn tggu korg la...aku yg bawak korg explore ade lah...ni setiap kali korg tnye tmpt best, aku akan diam...haishh...3 tahun kt penang...tp? nan ado!

actually ade laa jugak tmpt2 best yg aku explore, tp semua tu kt side seberang perai sini...sbb kan kampus aku kt sini...ngn kawan2 terbaek aku yg bawak aku berjimba kan...tp still xtau nk ckp ape kalo org tnye kt sini ape yg best?! errr....semua best kooot...

nah cucian mata! ...nk no hp, komen ekk! haha

EVERYTHING IN PENANG!!!!!

argh....xdapek nk rotate..biarkan! kunun2 study mandarin dalam krete...




ni je gmbr yg lngkap ade 8 org...walaupon  gambar yg mendung!


kt feringghi ni...minum air kelapa! kt ceruk mne nth ni...haha

aset penang!! wajib terjah...

lunch at NASI KANDAR LINE CLEAR!! daebak!

NIGHT MARKET!!!

STRAITS QUAY

STRAITS QUAY jugak!
OTW balik naek FERRY...bye2 penang...


penang from bukit bendera!

area MEDAN RENUNG!! waktu malam...meriah! blkg PADANG KOTA

JERUK MADU PAK ALI!!! terbaek!



breakfast ROTI JALA...sedap giler...kt TAMAN SAADON...haha



OPEN POOL HARD ROCK CAFE PENANG hokkaaayyy!!

MASJID TERAPUNG tanjung bungah

KAPLA IKAN LINE CLEAR!!!!
seriusly!!! aku sgt suke berjalan especially explore tmpt2 baru...lepas kawen nk jadikan bnde2 cmni satu hobi laa...sbb mesti dah ade transport sendiri n kewangan mesti dh kukuh skit kan tyme lepas kawen...haaa....bakal biniku, exploring itu harus jadi satu hobi jugak tau! haha

sgt2 terima kasih kt ISA, ADIB, HANNAH, NADIAH, HUSNA, FARAH, FARHAH...haa...korg sanggup amik aku kt KEJUT ni...then bawak jalan2...haha...

please isa terima reason aku xde transport!! HAHA...merayu sampai skg, ko x terima jugaak kann...haishh....

aku tak kesah aku kantoi ke tak ke paper aku..yang penting aku dapat JUMPE KORG!!!! bukan senang nk jumpe korg...plus dapat pusing PENANG!!!!

p/s : I <3 PENANG!!

6 comments:

shinoda said...

penang best kan..kan..bnyk g tmpt best..aku pun x abis explore even dah 22 tahun membesar kat penang..wah gitu..tapi kan padang kota mmg mahal la..sbb peniaga kat situ suka amek kesempatan..eh sori..terpanjang pulak komen..btw..happy holidays!!! :))

Anonymous said...

daebakkkkk jgk la.adib

norfaeizen said...

wah bestnyeee...penang mmg best...hehe...akupun bru sekali g bt bendera. dtg jhr plak lg best...hehe

Aidil Salleh said...

shinoda : kan...tu laa...cendol semangkuk ek tu je 4hengget...mmg dhsyat!

adib : daebak kannnn...haha

faeizen : kan3....johor...tggu dh keje a, ade krete sendiri kan...huhu...kau tggu je...HAHA

Anonymous said...

dengar kate, exam dh habis...ngah gmbire sakan la ni la yek...?
kih3 =3
~farha~

Aidil Salleh said...

bkn dgr sje kata2 tu...tp mmg benaran...ini betul sudah hbs...HAHA...

gembira x gembira sgt...gembira ngn korg lagi...uhuu...

esok mahu pulang...selamat!!