Yang Terbaek!!!!

Nuffnang Ads...

Monday, June 13, 2011

6 JUN 2011

salam



sungguh amat sgt lame giler tak update blog ni..
makin xde perasaan nk update.
dok umah rasenye.
rase cm rilex kangkang lebih faedah dari update ni kan.
tp kalo dah start sem nnt, update blog lagi faedah dari update assignment...ngeh3.

Isnin, 6 jun 2011
hari ni result aku kuar.
syukur alhamdulillah.
xtahu nk taip ape pasal bnde ni.
dulu tyme sem 2 aku rase truk giler, tyme tu aku dapat deanlist.
sem 4 ni pon sme, aku rase paling truk, sbb byk giler kosong.
dan2 je result aku naek, kalo aku jawab ok...jatuh lak..
hhaissh...xpaham soal rezeki n nasib ni...mmg keje Allah kan.
walaupun x dapat dekan, meninggkat skit pon jadilah.
thnx 2 all my frens yg tolong aku bgn...jatuh bagn kite sme2...inshaAllah kite sukses sme2...
kt lectrr gk, thnx bag markah kesian kt aku...hoho...myb yg kosong2 tu dapat markah koot..haha


hari ni gak hari first start keje.
setelah genap sebulan aku dok kangkang menghabiskan beras kt umah.
akhirnye keje gak aku.
keje ape tu xkesah laa kan keje ape pun. asalkan keje. gain experience n MONEY!!!
mmg xde kaitaan lgsg ngn course aku..haha..
ye a, after grad mayb xrase keje cmni, xtau cmne budak2 yg keje kedai cmni survive dalam sebulan dg gaji yg cukup2 tu je kan...
macam makcik aku penah ckp "tyme ni laa ko nk rase keje bawahan, lepas grad nnt xde nye ko rase".
btol gak aku pikir...keje xde laa susah, cume penat n tu semua perkara biase. seb baek mmbr2 keje bapak sengal kepala mereng semua. tu laa best keje. seriusly x bosan pon. 
keje masuk pagi balik malam...mmg penat..semua pelik kenapa aku keje kt kedai cmtu, kenapa aku x keje opis ke, keje kilang ke. wat RA ke..ENTAH la...aku pn xde sbb, aku ade je apply utk kje KFC, stesen minyak tu semua. kene intrview smua la...semua aku g..tp cm maas nk keje kt situ. lat2 kt kedai ni gak aku keje. xpe a...3 bulan je koot...

Isnin aku OFF..so malam ni aku pon update laa blog ni...ttbe je rajin.
dah start keje ni nk on9 pon wat bnde2 penting je.
check result la..register course laa...
nk berfacebook terase cm dh bosan lak.but still aku usha gelgat n ragam budak2 kt fb tu.

sepanjang sebulan aku dok rilex kt umah tu...xde lgsg bnde faedah aku wat.
cerite skit la...
aku format laptop aku...so byk software yg hilng..tggu kt sharer je laa...
mak aku sakit n kne tahan kt wad 4 hari...aku yg x keje ni ulang alik laa ke hospital tu bawak adik kecik aku tu menetek...bawak tym melawat. 12.30-2.00 ngn 5.00-7.00...selama 4 hari aku wat...dari aku takut2 nk bwak krete ke hospital tu, smpai aku dh expert...good3...
tu je laa kot....selain tu aku tgok tv je laa memanjang ngn cerite2 best kan...
aku suke tgok JUVANA setiap isnin kt TV3...best wo...nk tahu sgt2 last2 daim bersalah ke x...
Cinta Melody..dah cm ape dah cerite ni, pening aku...
Safa & Marwah...ni lagi la...sedih giler, yg baek asyik kene je ngn si jahat...xhbs2...smpai dah episod hampir 200 ni...adoii...bile nth nk hbs...
Nora Elena tgok skit2 je laa walaupon cerite ni dgrnye cm best giler kan...
Mentor5..aku tgok laa jugak...sah2 dh tau sape pemenang kan...Salma n Erra..walaupon tyme semi final cm 'gimik' a kononnye...
AF9...yg last ni aku tgok gak la...every week entah macam2 bnde ade...papepeje la..n Juara pon dh tau...Hazama...
Imam Muda 2...yg ni kadang2 je aku tgok...makin mantop imam2 muda nye..good3...dgr cerite ade Ustazah pilihan...ape nth...wah...semakin bagus laa skg ni...

ape lagi nk cerite....dah larut malam ni...k la...
tgok, aku main taip je ape yg aku fikir sekang ni...pjg koot...
entah bile lagi aku nk update...hutang broadband dah menimbun..akibat malas nk g bayr...sbb jauh giler dari rumah...

k..chhhoooowwww!!
wasalam

p/s : aqil dh 5 bulan...berat dh 7.1 kg...makin besar makin comel n makin tembam...mmg hari2 kne a ngn aku...x sah kalo x nanges...haha....sedikit sbyk gmbr die...haha...punye a aku angkat laptop ni kt atas die...


7 comments:

paan said...

its just nice to know you're happy right now~u deserve the result!
congrats!btw aqil pon comel ape??
hahaha~

iPai said...

pergh .. result naik tuh kire gempak r !!

all the best ok ?

shinoda said...

asal adik ko lagi comel dari ko?hahahha...geram seyh tengok...hihi

nurul comel said...

chumel nye adik aidil..

NURI said...

adik ko ni comel sgt npe? haha...keje ape pun xksh la kn.yg penting duit masukk..hee,,,baru dpt komen blog ko stlh skian lame try..haha

Aidil Salleh said...

paan : hehe..tq...x scomel abgnye koot...ngeh2

ipai : thnx..naseb je...

shinoda : mmg ler...kalo aku comel dh lme ko terpikat...bluewkkkk

nurul : mmg pon...geram kan...

nuri : entah le..mmg comel...hehe

paan said...

geli doh dgr ko ckp ko comel!!!nak cubit pipi adik kaw 2 boleh??gebu nak mampos!!