Yang Terbaek!!!!

Nuffnang Ads...

Friday, October 15, 2010

lawak kanak2

salam jumaat
baru habs kelas...
b4 nk g solat jumaat ni...
mengupdate laa kite ye...
hehe...

actually nk update dari semlam...
nth npe xbley nk write...
i mean, dh masuk..but xboleh nk tulis...still loading...
ok...so ni laa mase yg ditunggu2...
lepas aku bace bnde alah ni...
aku trus hantar perut aku kt tukang jahit seluar kt PB nie...
barai gile perut aku gelak...

xtau laa korg cmne kn...ok...pompuan2 yg x g solat jumaat, bley laa layan...
lwk agak b*d*h...tp...just njoy la...

just nk share...aku link kn skali ke empunye blog...

from blog TRUE OF ME!
............................................................................................
lawak pantun gila


Ya...berjumpa kita lagi dalam rancangan berbalas pantun.ok kali ini 2 lagi sekolah akan bertanding utk menunjukkan power masing2.

Tanpa berlengah lagi,saya memperkenalkan kumpulan yg berada di kanan saya iaitu dari sekolah SKTFB(sekolah kanak2 tak faham bahasa) dan di sebelah kiri saya pula dari SKTFS(sekolah kanak2 tak faham soalan).Tepuk tangaaaaaannn!!!

ok round pertama,SKTFS akan menjual pantunnya kepada SKTFB.Silakan peserta pertama.

peserta pertama SKTFS:"Dengar ye...
kura-kura dalam perahu
pisang emas di bawa belayar
bolehkah saya ingin tahu
kenapa kura2 dalam perahu?

Jawapan dari peserta SKTFB:"dengar ye jawapan saya....
Sudah gaharu cendana pula
Masak pisang di atas peti
Dengarlah ini jawapan saya
Perahu itu sapa yg beli?

ye...itu dia jawapan yg sungguh tepat dari peserta pertama kita.peserta kedua boleh jual pantunnya

peserta kedua SKTFS:
Gunung daik bercabang tiga
Buah cempedak di luar pagar
Pada tuan saya ingin bertanya
Kenapa gunung daik bercabang tiga?

Jawapan dari SKTFB:"
Buai lajulah laju
Sampai pohon senameh ler
dengar jawapanku
rumah awak ada buah cempedak ke?

nampaknya jawapan makin memberansangkan dari peserta2 tak faham bahasa.Berikan tepukan gemuruh.ok peserta terakhir boleh menjual pantunnya.

peserta ketiga SKTFS:"
ambil galah tolong jolokkan
paku dulang paku serpih
saya di sini inginkan jawapan
kenapa dulang ada paku?

jawapan dari peserta SKTFB:"
Kalau ada jarum yg patah
jangan di simpan dalam peti
kenapa awak nak ambil galah
semua pokok belum berbuah lagi!

ye...itu dia peserta hebat kita.Ok round pertama sudah habis.Masuklah round kedua iaitu round terakhir.Kali ini peserta dari SKTFB menjual pantunnya

peserta pertama SKTFB:"
Burung terkukur hinggap di pokok
burung merpati hinggap di kepala
kepada saudara saya ingin bertanya
kat rumah awak ada bela burung tak?

Jawapan dari peserta SKTFS:"
anak kucing mengiau manja
mengiau manja tandanya lapar
Dengarlah ini jawapan dari saya
semalam saya baru beli selipar

ye..begitulah jawapan yg diberikan.nampaknya permainan semakin sengit.Ok tiba giliran peserta kedua

Peserta kedua SKTFB:"
Air tenang jangan tak disangka
Ada naga duduk berendam
saya ni teringinlah nak tahu
nenek awak sapa nama?

jawapan peserta SKTFS:"
duduk menyimpuh si ibu tua
menunggu anak tak pulang2
kepada saudara yg tlh bertanya
saya tak suka kucing belang

tepuk tangan!tepuk tangan...ok giliran perserta terakhir menjual pantunnya

peserta ketiga SKTFB:
"anak pak kadak rajin membaca
anak pak kaduk rajin berdengkur
dengarlah ini saya punya soalan
lauk apa jadi kesukaan awak?

jawapan peserta SKTFS:"sila dengar...
Tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Saya beri jawapan pada awak
Saya tak suka tengok cerita hindustan

ye..begitulah tadi acara berbalas pantun dari 2 buah sekolah yg sebenarnya tak diundang.Baiklah keputusan sudah ada di tangan saya.Maka dgn ini pemenang acara berbalas pantun peringkat sekolah pondok telah dimenangi oleh....

eh saya ke?..haah lah saya menang...yeeeeh.....ye pemenangnya adalah saya sebagai pengacara terbaik acara berpantun yeehhh....ambil hadiah sendiri!^^


................................................................................................

hahahaha...
haaa, dh pecah perut...
lawak gile kn...bg aku laaa...
xtau laa bg korg cmne kn...
haha...yg pasti...
pemenang nye MC die...sah2 laaaaa....
coz die laa org yg paling xpaham bahasa n xpaham soklan...
budak2 tu ade yg xphm soklan je...n ade yg x phm bahasa je kn...
ha...MC nye xphm 2 2...haha....

ok...ini entry sharing n caring...
sambil bg link ke blog2 best yg aku jumpe tyme BW...
mne2 blog yg TERBAEK...akn ku share kn segala info...
izin pekenan awal2 ye...


salam jumaat...
haaa...weekend dtg lagi...ape plan korg??
aku?? mmbr2 ramai balik...i mean mmbr berkerete..
haha...so xbley laa nk berjimba...
tp mlm t dh jimba awal dh...
selamat laaa jugak...
ok..layan...

3 comments:

Anonymous said...

haha..salah org..cepat cube teka sape aku..
**silent reader terbaek aka stalker terhebat..gagagaga

Ckin Kembaq said...

haha..mcm tu pun ada..n_n

Aidil Salleh said...

anonymous : huhu..spekah anda??? sahabat2 aku yg bername F pun dh jadi huruf laen...hahaha...adakah anda 1 of them...huhu...gilo laaa nk stalker2 bagai...
ckin : ade la...haha...