Yang Terbaek!!!!

Nuffnang Ads...

Monday, September 5, 2011

gendang gendut...corat coret AIDILfitri

salam lebaran

haa...hari ni dh 6 hari kite beraya kan...
ade yg masih sakan beraya, ade yg dh tercungap2 beraya. ade yg dh give up beraya,
ade yg xde mood nk beraya, macam2 laa kan..
asalkan raya ni semua perut xleper laa kan...
eh jap, ke perut aku je yg kembung mengembung terkembung kembung.

gendang gendut tali kecapi...kenyang perut, toilet mali!!!

ni atas meja umah gua...semua bertutup, kalo bukak, habis korg ngap!

ni yg side kaler2 tu...kueh2 mueh2...ade yg dh tggl sikit, sbb tuan rumah dh ngap banyak! haha
aiyakk...macam2 makan...macam2 minum...
ha, pantang nmpk almond london la...semperit la...
coklat urai rangup la...ape lagi...coklat ros merah putih kuning hijau semua ade...adoii
haaaaaaa semput laaa kn...

ok...mostly esok ramai yg dh start keje, sekolah...
cume sem baru je x start2 lagi utk bebudak IPTA ni...wah..
ade seminggu lagi woo...
raya lagi weyh...kangkang kt umah puas2 lagi...tgok cerite kt tv puas2 lagi..
ape lagi? seminggu je lagi....
setelah 4 bulan ko cuti...mne tau ade hajat2 yg x lunas lagi ke...

corat coret tercirit2 di AIDILfitri

terakhir kali aku punch card!!! sangat sayu dan hiba terasa disitu...
bile aku dh x keje ni, terasa laa keriang ria AIDILfitri aku kt umah...
best jugak...rehat2 kan kaki, tgn semua...
3 bulan aku keje...macam2 pengalaman yg xkan ku lupakan...
pengalaman serve customer ramai2...
kadang terasa bangga bile dapat serve customer yg bli smpai beratus2...
dh macam aku owner kedai tu lak...yg senyum lebar...almaklumlah..semua tu komisyen beb...
sekarang baru aku tau kenapa org follow tyme tgok baju kt kedai2 tu...
dulu kalo aku g shopping aku cukup rimas kalo ade org follow aku...skg aku kne follow org pulak, atas sebb komisyen...smapi ade sorg customer ni tnye "knp awak follow sye, sye x curi pape la"..eh2, cmtu lak...tp kdg2 takut gak, kalo ade kes2 curi ni.tp yg rugi kedai tu, bukan aku...haha...

pengalaman serve customer yg kdg2 byk songeh...nk size itu ini la, baju kaler itu ini la..
dah aku cari, ttbe xnak pulok...haishh....mmg panas jugak...walupon keje dalam aircond...

pengalaman serve customer yg lama giler...kdg2 bile customer ramai, so each staff mesti ade customer...so, kne pandai laa tgok customer mne yg nk bli yg x...kdg2 staff lain dh serve 2 3 customer, semua bli...yg kite ni srve customer hampir setgh jam...tp, haprak pon tarak...tensyen jugak weyh...
tu laa...sbb kdg2 baru aku tau, aku pon kdg2 wat cmni gak...g kedai tu, tgok je, punye la lme..siap try lagi...last2 kuar tgn kosong...ni laa nmenye balasan dan pngajaran...

pengalaman serve customer yg kapel2 ni...haishh...penah sekali tu, aku serve...punye laaa lame...bermanja2an pulok kt belkang tu...nth ape yg dorg borak kan...sgt lme ok! seb baek ade jugak yg die bli...walaupon 20 hengget...

macam2 pengalaman la...pengalaman jadi cashier..ade yg baling2 duit la...ade yg duit x cukup then baru nk g atm kuarkan la...macam2...aku penah ade customer tu bli smpi hampir 300 laa...then die bg aku 3 helai duit 100...tp yg aku nmpk 3 helai duit 50...haha...dan2 aku cakap, x cukup ni...haha...mmg kalo dh byk sgt customer...bley confuse...seb baek sepanjang aku jadi cashier ni, xpenah pon short...ngeh3...

macam2 pengalaman...kadang2 kite tgok org3 yg ade duit ni shopping...senang je, amik tu ni..nk mintak tu ni, semua dapat...kadang2 ade gak yg xseberape ni..nk raya punye pasal, die sanggup belikan anak2 nye baju..sehelai sorg pon jadi lah...kdg2 budak2 kecik ni x paham...haishh...cmtu la...org tua kite kerja keras, semata- mata nk blikn kite pakaian utk raya...sedih pon ade gak...insaf jugak kdg2...

macam2 pengalaman aku dapat sepanjang 3 bulan aku keje kt kedai baju ni...penat lelah nk survive utk next2 month...xkan duk 4 bulan nk makan2, nk kuar, nk cekau duit mak bapak aku kan...mmg x ku dapat semua itu...kesian...so, gai yg aku dapat mmg cukup2 utk aku survive, smntara nk tunggu next gaji...so, skg dh tau laa cmne nk plan duit b4 aku start keje yg btol2 nnt...kne prepare awal2...

eleh ni laa org yg baru 1st tyme keje..baru 3 bulan keje...dh nk sembang lebat pengalaman macam dh 3 tahun keje...over! HAHA

selagi aku masih belum bekerjaya tetap, dan belum berkahwin...aku masih layak mendapat duit raya kan??? haha...aku ngn budak2 kecik...lagi besar duit raya aku dari dorg...HAHA....pon boleh!!!

p/s : korg rase kuih ape paling femes tahun ni...aku tau, tp xtau nme...HAHA...semua rumah aku jumpe..hampir semua rumah la..ala yg coklat then cm ade serbuk2 kaler putih yg menyaluti coklat tu...entah...

2 comments:

NURI said...

bestkan keje..nnt tukarlah keje lain plak..rase mcm2 pglmn..
btw,duit raye aku kalini alhamdulillah lebih byk..kalah budak kecik...haha..tul ckp ko..lg besar kn..
ape2pun.lum terlambat nak wish,
slmt hari raya aidil..maaf zahir batin!

Aidil Salleh said...

haha...best3...inshaAllah...kalo ade kesempatan...kan ku gune sepenuhnye...
duit raya byk? yeah, bley laa kongsi2 ngn aku skit..haha

salam AIDILfitri...maaf zahir batin jugak!!