Yang Terbaek!!!!

Nuffnang Ads...

Sunday, March 11, 2012

drama 5 episode

salam

after a very long time...

yeah! dah lame rasenya tak kulihat jari jemari ini menari2 di atas pentas nukilan ini.
ya, pentas yang menjadi medan penceritaan peringatan dan memori..
mungkin bukan utk sehari dua mendatang, tapi utk bertahun2 yang akan muncul tiba..
nah! apa kau merepek ni labuuuu...

ok...

episode 1 : elective selection

yeah...dis sem i need to choose either RENEWABLE AND ALTERNATIVE ENERGY or DOWNSTREEM PROCESSING FOR BIOCHEMICAL AND PHARMACEUTICAL PRODUCTS. hambek! nama subject pn dh panjang tak hengat...apatah lagi isi kandung nya kann...

so, aku pilih downstreem tu...ye saya tahu saya bukan student bio tyme spm dulu, entah la.. aku amik ni pn sbb aku rase subject ni cm best je utk belajar pasal2 products. sekang dah nk masuk minggu ke4, and sgt la byk chapter n subtopics ke bnde nye tu kan...huiii...mmg susah la nk igt...tp kalo kite cekalkan diri mungkin boleh kan...

kenapa aku tak amik energy, xsure sgt la...myb ak tak cukup creative utk invent any alternative energy koot...but ak rase those yg ade alot of general knwledge sgtlaaa perlu amik subject tu....sbb ianya mmg sgt general, shinggakan no sillibus sgt...xsilap ak la..

apa2 pn ak dah terdecide utk amik downstreem, its still ooookk saat dan tika ini...ok

episode 2 : chemecar competition

this episode will reveal the result of the 8 groups whose join the ChemEcar Competition 2012.
after a month spending our valuable time in the unit operational lab,sce... the result was huh!!

dari 8 kumpulan...6 dari 3rd yr, n 2 dari 2nd yr...
time nk buat calibration segala, mmg each team menghadapi sgt byk masalah...sampai laa ke hari pertandingan...sbb nye, training run krete semua kitorg buat kt school dgn suhu luar..dan tile yg biasa ye...then time competition yg dIbuat kt du...DU sgt sejuk!!! lantai sgt licin...so semua calibration yang berminggu2 dibuat hanya sia2 saja...sampah! kitorg kne wat calibration baru pada malam seblm tu..n pagi hari prtndingan..sgt laa tak cukup masa!

setelah berhempas pulas...tiba masa kitorg diberi tahu jarak dan beban...ye! sgt terkejut...
berat 210ml dan jarak 21meter...haambek...kitorg target berat plusminus 300ml je..actually load tu byk gak beza nye...bile berat, dia akan slowkan skit krete...if krete tu laju, bila stop, inertia sgt besar...dan sebaliknya kalo load yg sedikit...fikirkan ye...

1st run sgt sia2....cume 9.1 koot...fail! arghh..kecewa giler...rugi 1 run...tggl lagi 1 run...so kitorg ade mase utk test kt tepi track since ktorg grup ke2...so, test sekali dapat, then ktorg trus gune calibration tu utk next run...quite succeed...18.68m...arghh...not so close...this our best run...so we manage to get 5th place for our best run!

lalalalalala...presentation n etc... 1st n 2nd place are both from 2nd yr...arghhh.....kuciwa...6 kump 3rd yr sgt laa tidak bernasib baek! yg menang tu pn, diorg tak expect sbb calibration diorg pn lari disbbkan masalah2 tmpt tu kan...tp kalo rezeki tak kemana...harap korg wat terbaek kt UMS, SABAH..hanya harapan berserta secebis tangisan kukirim ke SABAH...sedih hokkkaaaayy!!!!!

Ye, saya percaya...competition ini sgt laa bergantung kepada NASIB..80% katenye...

episode 3 : work load

day by day passing smoothly like nothing on my head (physically).. but (mentally) its a lot of works i need to done it before the due date. oh report! oh assignment! oh persatuan! oh school! oh n oh!!!
biasaaa bro dah nama pelajar dowhhh...kau kalau nk chillex je memanjang...tak student laa namanya...ops..tak USM student laa broo... now i writing this stupid 'memory' thing besides my tower of homework! yeahh...great...just say hi to them!!! n definitely my lectrr will bye2 my marks...great immediate effect!

episode 4 : money

this episode just like BERSAMAMU at TV3...so any dato's or datin's yg bace episode ini...please menangis lantas mendermakan sedikit duit kalian ke akuan saya...terima kasih...haish
begini laa naseb diriku yg sempit...oh tuhan...
JPA tak masuk lagi...bukan bererti tak ada duit..duit tu ade...tp spttnye duit JPA mmg kegunaan utk 1st day sampai last day...incase lebih kne simpan...then next 1st day of new sem pn sama...ini tidak...lebih tu mmg lebih, then simpan...tp bile2 kes2 kelambatan cenggini mmg laa kne tarah balik simpanan masa depan tu kan...seb baek ade baucar buku 1 malaysia...bolehlah bli buku awal2 kan...yihaa...thnx kerajaan...i'll always support u #i''m22 hoho...

pasal duit jugak la...ni nk gosip skit...meh sini rapat2, dekat2..pasang telinga...shh...fokus...
U kite ni tersgt laa gah di mata seanterao jagat raya katanyeee laa kan....kite pn tak tau laa kbnrannya..tapi kite bangga laa yg kite masuk universiti terbaek di malaysia...kan...tak g oversea, masuk U ni pn dah banggakan org kampung tu haaa...tp, punya laa dok sembang kencang ad duit utk tu, utk ni..utk student wat tu ini.. depa pn srh kite cari idea, wat xtvt naekkan U ni...kite pn buatla...uuuii..paperwork chantekk hantr awal dahh...ttbe bile mntk sponsor skit laa kan...xtvt studnt pn kan...haaa...paperwork sampai lmbt, kalo nk mntk kne awal..duit tu kne sekat, duit ini xde..kalo nk kn tggu sbln...OHOHOHO!!! hell yaaahhhh.... maaf aku ckp! serius fedup nk mntk duit utk xtvt pelajar...mmg takkan maju laa kalo cmmni laa sokongan U kt xtvt student...tp kalo depanya xtvt...woowowowow...grand!!! berjuta tak kesah...ini demi U...kau sembang kencang...kau kencing hancing..
maaf ye...saya masih bersyukur ditmptkan di U terbaek dgn gah dan bangga nya...tp please considerate segela keperluan yg tak berapa nak dipandang ini...kami tersekat dek dana yang kurang...choi choi choi

episode 5 : homesick

serius dooowhh....rasa cm lama giler tak balik ni dowh...tggu JPA masuk, ak nk balik ah!
lantak pi sana ade itu ke ini ke...ak tetap nk balik! inshaAllah...
bukan rindu rumah sbnrnye...hehe...rindu ISI RUMAH!! ya ibu, ya ayah...ya adikku yg kecik2 itu...
dah pandai berjalan...dan pandai berkata2..yeah!!! ni yg best nk bawak jalan2...uhuu...

to be continued...

2 comments:

cik jue tomey said...

hahaha...drama..drama..drama=)

Aidil Salleh said...

mesti laa ade drama...duniawi penuh drama..boleh? HAHA