Yang Terbaek!!!!

Nuffnang Ads...

Thursday, August 4, 2011

dugaan yang padan!

salam ramadhan.

nk diceritekan panjang.
xdiceritekan..xde update la.
x nk bg blog ni xbersawang.
ceritekan je la.
[mcm pantun lak..haha]

pengalaman aku bawak krete xde laa bayak mne kan.
sbbnye baru je aku kerap menggunakan krete tatkala cuti ni kan.
g keje naek krete kan.
hari ni aku masuk tgh hari...1.30pm...
so, bapak aku suruh laa aku bayrkan duit kretenye kan.sebb sekali jalan je..
nk di jadikan cerite....aku pon kuar awal, sbb aku nk isi minyak sekali..
mmg minyak tu dh sipi2 je laa kan.
then aku lalu depan Petronas...kt sini sesak, ssusah nk melintas, nnt lmbt lak...trukan je la...
then depan BHP Petrol...kt sini pon sme, dh laa dekat ngn juction so jalan kelam kabut, melambatkan jugak. kt Shell je la...lagipon aku mmg suke isi minyak kt shell...entah..
nk dijadikan cerite lagi...ttbe krete aku tersedak2(xtau nk gune bahasa ape)..then mati kt tepi jalan...seb baek aku sempat ke tepi laa kan...
jarak antara shell ngn krete aku mati ni...ngn jarak krete aku mati ni ngn BHP petrol tu sme...kire tgh2 laa kan...
haaa..kelam kabut laa kan...aku pon tunggu...seb baek x lame sgt..
mule2 aku fikir sbb minyak gearbox...sbb krete aku mmg ade prob tu...ade bocor skit...so kne selalu check...
lately, aku ruhing gile g keje, sbb lambat...so mmg xde mase nk check...
tu yg aku fikir minyak tu myb dh nk hbs or hbs koot...
rupenye2 bile dh mati tu, aku check laa minyak tu...ade je lagi skit...kire still boleh jalan laa kan...
sah2, laa minyak yg kontang...
aku pn call mak aku, igtkan bapak aku balik umah jap ke...rehat2 skit kan...rpe2 nye xde...
seb baek kt hp aku ade no tauke bapak aku, aku call la...seb baek dapat...then bapak aku pon rushing laa dgn bawak minyak ke tmpt tu...
dan bapak aku marah...kn dh ckp isi minyak...haishhh...
seb baek laa ade bapak aku...
last2...xsempat nk bayar duit krete bapak aku...
seb baek aku sempat punch card awal...



moral of the story: jgn nk memilih sgt laa kalo nk isi minyak...haha...kan dh ade lesen penuh...sesak2 or susah nk melintas tu semua perkara kecik je kooot...alahaiiii....

p/s : harap2 jadi laa plan kite ek...

4 comments:

syazwan aizad bin abdul mutalib said...

hahaha. seb baik ade stesen minyak
buat nye kene atas highway, nahas la. haha

Aidil Salleh said...

ha a...btol2...kalo kt highway,mmg xtau nk mntk tolong spe...terpakse tunjuk betis laa jwbnye koot....HAHA

cx's said...

heheh klakar la bace. kih3.. suke moral of the story . huhu :)

NURI said...

kalau kat highway call plus je.ade no die kat tiket tol kau tu. free of charge. keh2..
sabar ye. lain kali jgn memilih stesen minyak.haha...
pglmn aku lak tukar tyr pancit dan mintak tlg org cas kan bateri aku. nsb baik ade jumper. bateri lama xganti2 tulah pdhnye. ahaha..
papepun,suke moral of d story ko gak..hehe