Yang Terbaek!!!!

Nuffnang Ads...

Monday, August 15, 2011

tragedi

salam ramadhan.

wahh.syukur alhamdulillah...
dah 2 minggu kite puasa kan..
alhamdulillah penuh setakat ni...kengkawan semua amcam? full jugak? goood3...

so, sje nk cerite tragedi skit laa...
takde laa tragedi dhsyat sgt...tp agak la...

korg semua tau x pasal bazar kt meru ni...hari rabu lepas kalo xsilap aku...
tragedi pasal ade budak pmpuan berumur 11 tahun yang meninggal dunia akibat keracunan makanan...
arwah bli makanan ni sendiri kt bazar ramadhan...dalam paper ckp arwah beli otak-otak dan abc...
satu family die makan, since die pompuan n kecik lagi...so x tahan....akhirnye, meninggal...
sabar je laa..dugaan ramadhan..takziah utk keluarga...
ihsan google!

esoknye lak, ade kes baru lak...still kt bazar yg sme gak...
dgrnye pasal makan ayam panggang tempayan...
ye laa...tempayan tu dibiarkan je kt situ...dari pagi ke malam...
pon ade kracunan makann lak...tp keadaan nye skg x tau la...hope ok...

sekarang aku tgok bazar ni dh x ramai org...
gerai pn ade yg dh tutup...
kesian...kerana setitik nila, habis susu sebelanga...
akibat kecuaian satu gerai terhadap tahap kebersihan dan penjagaan kualiti makanan, habis keselurhan gerai di bazar itu menanggung kerugiannye....
skg ni bukan mase utk menuding jari terhadap satu sama lain...
selagi kita masih mampu saling menasihati, nasihat la...antara gerai2 tu...

dugaan ramadhan

tragedi laen lak...hp w910i terchangghhheeeehhhhh aku tu...
haishhhh....
hari tu aku g hntr repair ribbon die, rm80...ok fine...aku terdesak so hntr je la...
3 hari kemudian ok...tyme aku amik hp tu, keadaan hp dh semakin hang n hang...
dan yg paling aku hangin...kamera die dh xbley gune...eh cmne gua nk snap gmbr bibir muncung kedepan smbil mata pandang atas bucu kanan (imagine)..haha...
then aku tnye org tu balik....haishh..skg die amik hp aku balik wat recheck...
padahal tyme aku hntr tu, kamera ok je..yg prob ribbon tu je...aku yakin itu..
kalo laa rosak, dan2 aku kne bayar lagi...mmg tidak laa kannn....
xpon mungkin die sengaja rosakkan yg laen, supaya aku akan hntr repair laen lak....wadde!!

ok...semakin dh nk dekat nk raya, semakin banyak laa customer kt kedai ni kan..dan semakin banyak laa org kitorg kne serve, dan semakin banyak laa perebutan customer akan berlaku...semakin banyak laa perebutan komisen berlaku...haishh...weekdays kitorg kne target rm300 per promoter, weekends lak rm400...nmpk cm mudah...tp kalo staff dh 5 org..mmg susah laa nk capai target ni...inshaAllah...rezeki tu ade, dan pastinye ade utk kite...

hope semuanye OK!

selamat berpuasa ye...

p/s : berhati-hati dalam memilih makanan anda di bazar ramdhan...pastikan ianye bersih...
 : 1st tyme makan popia otak-otak....sedap sgt3...
 : baju raye utk aku ade lagi kan....arghh....x shopping raye lagi!!!!

3 comments:

NURI said...

pergh..takutnye....kene hati2...lebih2 lg air soya...ade kes dulu kwn aku meninggal sebab air soya tak bersih.

selamat berpuasa! moga bertemu lailatulqadar.iA.

mesuya said...

selamat bertugas
bnykkan bersaabar k~

Aidil Salleh said...

nuri : ye ke? wah...takut gak air soya ni...feveret kt umah aku tu...

me suya : selamat!

inshaAllah..sme2 laa kite ye