Yang Terbaek!!!!

Nuffnang Ads...

Thursday, August 11, 2011

Jemaaaaaahhhhhh....ooooohhhhhh Jemaah...

salam ramadhan.

entry kali ni bukan mahu promote mne2 channel kt astro.
mahupon membantu menaikkan jualan astro dorg...
mmg tak laa kan...
dgn charge yg makin lme makin naek naek n naek...
ok..malas nk celoteh...

sje nk share pasal satu cerite kt channel terbaru astro. Indo Pek.
channel 141 Bintang..haa...skg ni tgh free kan...
mmg kerap gak aku bukak channel ni...kdg2 ade gak cerite best...
tgh free, manfaatkan laa sepenuhnye kan....smpai 14hb ni je free...
so, ade gak laaa cerite2 yg aku wajib tgok bile aku bukak channel ni...
yg terpenting sekali cerite "Islam Itu Indah"..

"Islam Itu Indah" ni ala2 tazkirah laa...
aku xsure tyngan die bile...yg pasti aku akan tgok setiap hari start 1 ramadhan haritu...
pukol 5.30am - 6.00am...setengah jam je...
sekejap gile...bile tgok tu..ala, sekjap je dh habis...x puas...



ape yg menarik pasal cerite ni...sbb penceramah nye sorg je...aku rase one only laa penceramah yg cmni...sgt menarik dan xbosan lagsung bile bg ceramah...tu yg best tu...
sgt aktif...die x duduk...die berdiri...dan penuh gaya...gaya tangan die yang xbley bla...TERBAEK!
setiap episod ade tema yg berbeza...mestila kan...dan semestinye diakhiri dgn doa...
mule2 ceria gelak tawa dgr ceramah die..ending die, part doa tu, mesti ade tangisan..pasti!
sedih wooo...



nme ustz ni Ustadz M. Nur Maulana...
die nye tagline...Jemaaaaahhhhhhh (yaa) Oh Jemaaahhhh (yaa) Alhamdu(lillah).
kalo nk tgok video2 die...search kt youtube "islam itu indah"

sementara menunggu subuh after bersahur...dari bukak tv tgok drama2 yg xberape best, elok laa bukak channel ni, tgok...tggl bpe hari je free,lepas ni dh kne bayar...sobs...

so ni just 1 part dai ceramah die kt youtube, yg laen search sendiri ek...



p/s : hp ku sedang dirawat...hope esok kuar ek...sabor je la...
gune hp apak aku yg dh hmpir uzur, xsuke nk taip meseg ke ape, so, any meseg setakat ni aku x reply...susah nk taip n lmbt!...

7 comments:

ijat said...

sedap wooo ceramah die..aku selalu tgok..haha
jemaahhh oooo jemaaahhh..
al-hammmmduuuu~~lillah~~
tp penonton2 yg dduk dpan die pon lawa2 gak..wakaka

Aidil Salleh said...

hahaha....btol2...mmg TERBAEK penah aku tgok...teruja gile mule2 tgok...haha...yg lawa artis2 nye aje...yg laen tu standard minah indon je...kau ni pon...haha

blog-tips-kurus said...

141? tak tau pon. harus tengok ni. ;)

kamarudin2u said...

pendekatan ceramah yg terbaek..aktif antara penceramah dan audien..kalau ceramah pesen lama lyn tido je la

cahayakehidupan said...

yup,betul,cahaya pun ada tertngok hari itu,best sangat,bersahaja je kan..

merah_s said...

Tak tengok lagi, tak tau bila nak tengok..

Aidil Salleh said...

tgok2...rugi spe x tgok sementara masih free...haha....

btol, pendekatan terbaek...mmg penceramah yg da best laa pernah tgok...

x ngntuk lagsg kalo ceramah cmni...